Учудихме се от изказването на главния секретар на МВР вчера,

...
Учудихме се от изказването на главния секретар на МВР вчера,
Коментари Харесай

Училищен директор: Карат ни да гадаем за пол и възраст на човека, отправил бомбената заплаха

Учудихме се от изявлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден, че има нов протокол. Бях известен по-късно денем,заяви по Българска национална телевизия шефът на 107-мо учебно заведение в София Данко Калапиш. Думите му бяха във връзка изявлението на гл. комисар Петър Тодоров, че шефовете, които са прекратили образователните занятия поради сигнали за бомбени закани, ще бъдат глобени, тъй като имало нов протокол. В него било указано по какъв начин се работи в такава обстановка. Протоколът дошъл в учебните заведения обаче през вчерашния ден следобяд. При шефа контрольор от Министерство на вътрешните работи го донесъл в 14,40 часа.

" Нашата система е една от най-дисциплинираните ", добави Калапиш. Но когато основният секретар е направил изявлението си, протоколът за деяние още не бил дошъл в учебните заведения, по тази причина шефовете били изумени от думите на Петър Тодоров.
Този нов протокол значително е остарелият, счита шефът. При несъблюдение има един текст, че се носи глоба, изясни той.

" В протокола има обвързване ние и нашите чиновници преди идването на Министерство на вътрешните работи да вършим оглед. 90% от учебните заведения са с външна защита, само че не всеки е подготвен. Не е рационално ние да търсим. Ние нямаме потенциал да търсим, нямаме тази експертиза ", сподели шефът.

" Има и един протокол, който ни трансформира в гадатели, да гадаем пол, възраст на индивида, отправил опасността. Един глас на 30-годишен човек по телефона може да звучи и като на 80-годишен. За страдание, няма инструкции по какъв начин се работи при закани за разстрел ", сподели още той. Последните дни имаше и такива, отправени към учебните заведения.

107-о учебно заведение, на което той е шеф, предходната седмица е било затворено от вторник до петък.

За него значимо в тази спешна обстановка да се работи съответно и взаимно, че да има успокоение за децата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР