“Учредява се Национална асоциация за защита на земеделските стопани. Това

...
“Учредява се Национална асоциация за защита на земеделските стопани. Това
Коментари Харесай

Малки и средни земеделци учредиха своя асоциация, с която ще се защитават пред институциите

“Учредява се Национална асоциация за отбрана на земеделските стопани. Това което предизвика нейното основаване е, че досега дребните и междинни аграрни стопани нямат законно посланичество ”. Това сподели за БГНЕС Димитър Петков, който е аграрни производител от Пазарджик и взе участие в учредяването на организацията.

„ Асоциацията ще ги легитимира както пред обществото, по този начин и пред институциите. Целта на организацията е да се формулират ясни претенции, които да бъдат показани пред обособените институции. И да бъде един медиатор сред институциите и земеделските производители “, посочи Петков и добави, че тя няма да съставлява единствено стопаните, които отглеждат свине в задния двор, а всички дребни производители, които се занимават със отглеждане на животни или растениевъдство.

„ Исканията ни са за повече изясненост и конкретика от държавните институции за бързото погашение на компенсациите, които бяха обещани от премиера Бойко Борисов, както и да бъде дефиниран съответния ред, по който ще се получат. По същия метод би трябвало да се показват пред хората какви ще бъдат условията за разкриване на безвредна плантация в задния икономически двор, там където хората имат право да отглеждат до 5 свине “, изясни той и посочи, че страната има виновност да се отглеждат нерегламентирано животни, защото контролът от нейна страна е извънредно слаб.

Според него е значимо да се подсигурява отбраната освен на индустриалните ферми, а и на дребните и междинни стопани, тъй като сега всичко, което се прави е точно в полза на огромните.

Попитан дали ще желаят оставки, Петков сподели, че това не е тяхна работа и това не е част от задачите и дилемите им, и това е от компетенцията на хората, които назначават шефовете и министрите.

Той не пожела да разяснява дали подхванатите ограничения за справяне с чумата са верни, само че беше безапелационен, че би трябвало този занаят би трябвало да остане. Петков изрази и противоречие с настояването на индустриалните фермери, които първо дали обещание да дадат свине на дребните стопани, а по-късно поискали от страната да се забрани развъждането на свине в заден двор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР