Учителка в ОУ Проф. Димитър Димов в Ловеч и преподавател

...
Учителка в ОУ Проф. Димитър Димов в Ловеч и преподавател
Коментари Харесай

Учители от Ловеч и Добрич с коронавирус |

Учителка в ОУ " Проф. Димитър Димов " в Ловеч и учител от СУ „ Димитър Талев “ в Добрич са дали позитивна проба за COVID-19, оповестиха от локалните здравни инспекции.

Преподавателката е класен началник на 2-ри клас, само че не е имала контакт с децата, защото се е почувствала неразположена още на 14 септември и от този момент не е била в учебното заведение, разясни шефът на здравната ревизия в Ловеч доктор Анета Винева.

По думите й са открити седем контактни лица от личния състав на учебното заведение - шест учители и един счетоводител. Незабавно са отстранени от работа. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за ковид.

Д-р Винева сподели още, че в случай че от изследваните учители има с позитивна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали.

На шефа на учебното заведение е издадено наставление за премахване на контактните лица от личния състав и прецизно съблюдаване на хигиеничния и противоепидемичен режим на работа в учебното заведение.

Заразената с коронавирус 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лекуване. Контактните лица от фамилията на територията на региона са двама, а още двама живеят във Велико Търново и са предадени на локалното РЗИ за обгръщане с карантина и проучване.

Към момента общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, дейните случаи са 7, оздравелите са 57 лица, допълват от здравната ревизия.

Преподавателят от  СУ „ Димитър Талев “ в Добрич , дал позитивна проба за коронавирусна зараза, не е бил в контакт с възпитаници, потвърдиха от локалната здравна ревизия. С ковид е и охранител от професионална гимназия в Тервел.

От Регионалното ръководство по образованието (РУО) осведомят, че са открити заместници на инфектираните чиновници, няма смяна в образователния развой.

Двама възпитаници от Балчик и Добрич са сложени като контактни лица под карантина, осведоми началникът на РУО Жоро Тошков.

Той добави, че всяка заран до 9.30 часа в ръководството се получава цялостна информация за инфектираните и карантинираните лица в областта на образованието в региона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР