Учителка и шестима ученика са пострадали при нападение в училище

...
Учителка и шестима ученика са пострадали при нападение в училище
Коментари Харесай

Ученик с бравда рани шестима в училище в Сибир

Учителка и шестима ученика са потърпевши при нахлуване в учебно заведение в Бурятия, самостоятелна област в Русия, намираща се в Сибир, заяви ТАСС.

Инцидентът е станал в петък сутринта към 9 часа локално време (около 5 часа българско време) в учебно заведение във военното населено място Борова гора край град Улан-Уде.

По данни на прокуратурата младежът влезнал в учебното заведение, запалил парцал и го хвърлил по учителката по съветски език и литература. След това почнал да размахва брадвата. Носел е в себе си и нож.

При нападението са потърпевши учителката и шест деца, едното от които е нападателят. По данни на лекарите три от децата са в тежко положение, а останалите са потърпевши по-леко. Децата са 13-годишни и са получили пострадвания от брадвата. На потърпевшо при офанзивата момиче е ампутиран пръст.

Ученичка от учебното заведение Ксения споделя пред ТАСС, че потърпевшата учителка е умел учител и не е за първа година в учебното заведение. Описва я като добър преподавател, който е преподавал на по-малките класове. Друг възпитаник Данаил също се е изказал позитивно за учителката.

Нападателят е арестуван и се намира в болница. Той е бил самичък при офанзивата против учителката и учениците. Повдигнато му е обвиняване за опит за ликвидиране на повече от две лица. Мотивите за закононарушението се обясняват. Училището е отцепено от военни.

Училището не е имало частни охранители. На входа има единствено портиери, по описа на възпитаник.

Президентският делегат в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло сподели, че съгласно предварителни данни, нападателят е от затворена група в обществените мрежи и може да е обвързван с нападателите против учебни заведения в други райони.

На 15 януари десетокласник и негов невръстен другар маскирани нахлуха в постройката на учебно заведение в съветския град Перм. При офанзивата с нож раниха 15 възпитаници. Причините за нападението към момента се обясняват.През 2017 година е имало девет катастрофи в съветски учебни заведения, показва ТАСС.

Случаят от понеделник разпали още веднъж полемиките за сигурността в съветските образователни заведения - прекомерно сензитивна тематика в страната след рецесията в учебното заведение в кавказкото населено място Беслан, където прочеченски командоси взеха заложници през 2004 г.Тогава починаха 331 души, в това число 186 деца, напомня „ Франс прес “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР