Учителите в Хърватия започнаха национална стачка днес, увеличавайки натиска върху

...
Учителите в Хърватия започнаха национална стачка днес, увеличавайки натиска върху
Коментари Харесай

Хърватските учители започнаха национална стачка

Учителите в Хърватия започнаха национална стачка през днешния ден, увеличавайки натиска върху държавното управление. Протестите на учителите започнаха още на 10 октомври, само че до момента бяха проведени на смени.

" Правителството пренебрегва настояванията ни, тъй че взехме решение да сменим метода. Искаме да ускорим процеса и да принудим държавното управление да договаря с нас ", съобщи Бранимир Михалинец от един от профсъюзите.

Протестиращите желаят нарастване на заплатите с малко над 6%. Според кабинета няма съображение за такова нарастване, тъй като предишния месец бе оповестено повишение на заплащането на всички чиновници в обществени бранш с 6.12%.

Профсъюзите обаче настояват, че над 90% от членовете им отхвърлят предлагането на кабинета, тъй като заплатите им ще продължат да са по-ниски от тези на останалите чиновници в бранша.

" Това е битка освен за по-високи заплати, само че и за достолепието на специалността. Подготвяме огромен митинг в Загреб на 25 ноември ", споделя Михалинец пред " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР