Учителите над 50 години да работят с един час по-малко

...
Учителите над 50 години да работят с един час по-малко
Коментари Харесай

Колко да работят учителите над 50 години

Учителите над 50 години да работят с един час по-малко седмично, с цел да се облекчи натоварването, под което са подлагани. Това предложение са създали към МОН от профсъюз „ Образование " към КТ „ Подрепа ".

„ Това би било вярно политическо решение за запазване на учителите до високата им отредена възраст за пенсиониране “, показват в своята позиция

В нея е изтъкнато, че националната политика за предварителна защита на учителя от „ прегаряне “ е алегорична, а обичайните за Европейски Съюз обезщетителни механизми са в предзародишно развиване.

Един от тях е ранното пенсиониране с до три години без за това да ги задължават техните шефове, което стана факт след промени в Кодекса на труда.

 Според новия текст учители и шефове на просветителни институции могат само по лично предпочитание да се пенсионират до три години по-рано от възрастта, за трета категория труд.

Национална анкета на Синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа " е посочила още, че 98% от интервюираните са показали единодушие учителската специалност да бъде прекатегоризирана към второкласен труд.

По изследвания на Синдиката „ Образование ", по време на отдалеченото образование, което продължава съвсем година, натоварването на учители и шефове се е повишило с сред 15 и 20 %, което неизбежно е довело и до по-интензивно „ прегаряне “ на специалността на педагогическия експерт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР