Учителите масово не са съгласни да правят за COVID-19, тъй

...
Учителите масово не са съгласни да правят за COVID-19, тъй
Коментари Харесай

СТИМУЛ: Броят по 100 лв. на учителите за тестването на учениците

Учителите всеобщо не са съгласни да вършат за COVID-19, защото го считат за рисково. Те са безапелационни, че за този труд ще желаят и в допълнение възнаграждение.

" Огромна част от учителите не припознават тази активност като тяхна лична или като част от длъжностната характерност, която на учителя е доста огромна. Но 87,3% от сътрудниците се включиха през вчерашния ден – голяма част от учителите и шефовете, и това значи, че България не е изгубена ", сподели ръководителят на Синдикат " Образование " доктор Юлиян Петров по телевизия " България он еър ".

Той разгласи, учителите евентуално ще получават по на месец за тестването на учениците, като следва да бъде подписан анекс към груповия контракт.
свързани новини32026на 07.11.202122811на 25.10.2021
" Чудесно е, че ще имаме в допълнение възнаграждение, само че още по-чудесно е, че учителят сподели образец в обществото по какъв начин би трябвало да се оправим с пандемията ", посочи ръководителят на Синдикат " Образование ".

В тестването на дребните се включиха и студенти от Медицинския университет в София.

Все отново доктор Петров изрази запаси по отношение на това кой тъкмо би трябвало да прави тестванията.

" Защо трябваше да не имаме вяра на родителите да го вършат у дома, както го вършат в Гърция и в Германия? Вчера чухме какъв брой малко деца са отчели позитивен резултат, което демонстрира, че или при децата няма висок % на заразяване, или че тези не са достоверни. Тази гимнастика беше малко пресилена и нямаше смисъл от този метод ", счита той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР