Училищата в Техеран получиха нареждане да затворят заради опасно високите

...
Училищата в Техеран получиха нареждане да затворят заради опасно високите
Коментари Харесай

Силно замърсяване на въздуха затвори училищата в Техеран

Училищата в Техеран получиха разпореждане да затворят поради рисково високите равнища на замърсяване на въздуха , което още веднъж обгръща иранската столица, съобщи Франс прес.

Губернаторът Анушираван Мохсени-Бандпей заяви, че ще бъдат затворени детските градини, забавачките и началните учебни заведения в столицата, както и в окръзите Гарчак, Поишва и Варамин.
 
Today, many schools are closed in because of dangerous air pollution. Hundreds call medical emergency.
— RadioFarda (@RadioFarda_Eng)

" Индексът на непорочност на въздуха за Техеран демонстрира нездравословни нива за уязвимите групи " от популацията, съобщи Мохсени-Бандпей, представен от държавната организация ИРНА.

Средната централизация на замърсяващи частици е 133 микрограма на кубически метър в Техеран и доближава 150 микрограма в 10 региона. Препоръчаните от Световната здравна организация равнища на нездравословни частици във въздуха са най-много 25 микрограма на кубически метър приблизително за 24-часов интервал.

Издадени са нареждания децата, бременните дами, хората от третата възраст и страдащите от сърдечносъдови или дихателни заболявания да не излизат от вкъщи си.-->

В Техеран доста хора носеха респираторни маски в утринния пиков час по автобусните спирки в задръстените от коли улици в южната част на града.

Според представител на здравното министерство замърсяването предизвиква близо 30 000 смъртни случая годишно в Иран, който е с население 80 милиона души.

Всяка зима замърсяването на въздуха доближава пикови стойности в Техеран, който е ситуиран на надморска височина сред 1400 и 1800 метра, поради явлението термична инверсия, при което студеният въздух по високите места пречи на топлия и нечист въздух да се отдели.

Според ирански медии замърсяването в Техеран, където тапите по пътищата са нещо всекидневно, се дължи главно на отделяните автомобилни газове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР