Училищата няма да се превърнат в инкубатор на кронавируса, но

...
Училищата няма да се превърнат в инкубатор на кронавируса, но
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Симидчиев предупреди за огромна опасност в училищата от К-19

Училищата няма да се трансфорат в развъдник на кронавируса, само че в пропагандатор, да. Това, което ще се случи, е, че нямаме да имаме тежко боледуващи там. Те няма да боледуват, само че ще имаме място за разпространение на инфекцията. Децата обаче като цяло няма да боледуват тежко.

Това сподели пулмологът доктор Константин Симидчиев в ефира на Нова тв.

Освен това ще има повишаване на процентът на позитивните за новия ковид проби, само че няма да пораства хоспитализацията и смъртността.

Прогнозира още пулмологът доктор Александър Симидчиев. Същевременно той не отхвърли, че има риск дете да болести непосредствен по-възрастен родственик, защото живеят дружно.

Д-р Симидчиев още веднъж акцентира на значимостта да се носят маски, в това число в случай че върви на посетители на баба си и дядо си. Той беше безапелационен, че няма научно доказателство за нездравословна на маските, и прикани задочно всеки, който твърди противоположното, да показа научно доказателство.

Как да управляваме по-ефективно пандемията в учебно заведение – допустимо е с приложение на мобилния телефон, счита Симидчиев.

Според него, би трябвало да се отбелязва броят на доказаните случаи на COVID-19 в съответното учебно заведение – по думите му към 2000 учебни заведения, и като се вижда картината, ще може да се реагира.

Когато забележим повече случаи някъде, ще си зададем въпросът „ защо” и по този начин ще можем да потърсим отговорите, изясни лекарят. Той подсети и отговорността на родителите – да приказват с децата си и изключително преди учебно заведение, да се интересуват има ли някакви недоволства, да вземем за пример температура, тресчица, отмалялост.

Що се отнася до това да се тестват всички контактни лица от първа линия при потвърден случай на COVID-19, доктор Симидчиев съобщи, че е въпрос на систематизиране на запас.

И акцентира, че при виртуална карта ще може да се пренасочва запас към по-горещи точки. За край Симидчиев предизвести още веднъж – в случай че внимаваме, в случай че съблюдаваме трите съществени ограничения против COVID-19 – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, тогава ще съумяваме да се оправим.

Ако не го вършим, ще има по-голямо нарастване. И съгласно лекаря няма метод през по-студените месеци да се разминем без нарастване на случаите – въпросът е с какъв брой!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР