Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас ще се

...
Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас ще се
Коментари Харесай

В Пловдив всички ученици от 6 до 12 клас минават онлайн


Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас ще се образоват отдалечено от на следващия ден, заяви регионалният шеф Дани Каназирева. Това значи, че мярката се постанова за 6 и 7 клас, които са новите класове, за останалите възпитаници мярката се удължава до 22 ноември.В останалите 17 общини учениците стартират учебно заведение обикновено, като на шефовете се разпорежда да следват напътствията, спуснати от министерството на образованието. След 22 ноември учебните заведения ще създадат графици за връщане на децата присъствено, заяви ТрафикНюз.

Решението на регионалния спешен щаб е единомислещо. Информирано решение е и то се базира на разбори и на РУО и РЗИ, съобразено е със мненията на медицинските експерти, сподели Иванка Киркова от РУО.

„ Трябва да сме съпричастни и да вземем най-правилните решения и би трябвало да помислим за здравето на всички. Решението е подкрепено и от Община Пловдив и признавам, че съм спокойна”, сподели Киркова. Тя изясни,че решението за децата от 6 клас нагоре е взето, защото учениците до 5 клас би трябвало да се образоват в наличието на възрастни хора. По закон децата не могат да стоят у дома сами до 12 години.

Оттук нататък шефовете би трябвало да поемат управническата си отговорност и да решат дали се постанова възпитаници до 5 клас да минават онлайн. Тази опция за огромните учебни заведения ще даде опция за повече пространство за учениците от начален стадий, изясни Киркова.

Имаме общини, в които няма нито един случай на карантиниран или болен, има и такива, в които има. Директорите на учебните заведения могат да вземат решения за формата на учебно образование съгласно решението на министъра от 24 октомври.

Към вчерашна дата има 137 карантинирани или заболели учители, както и 18 паралелки. Заразени или карантинирани възпитаници са 1054 в 18 паралелки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР