Учениците от пети и шести клас в училището за сестри

...
Учениците от пети и шести клас в училището за сестри
Коментари Харесай

Как Израел унищожи училищата и университетите в Газа

Учениците от пети и шести клас в учебното заведение за сестри Розари в Газа трябваше да се явят на изпит по естествени науки на 9 октомври 2023 година, два дни откакто Израел стартира опустошителното си военно нахлуване против Газа. Но те по този начин и не съумяха да се явят на изпита.

Училището дружно с неговата библиотека и спектакъл е унищожено от израелската войска на 4 ноември, съгласно Рувайда Амер, която е преподавала просвета в частното учебно заведение.

Стотици учебни заведения, в това число тези, ръководени от Организация на обединените нации, в обсадения палестински анклав бяха бомбардирани, а възпитаници и учители бяха убити допълнително от 100 дни на израелска бомбардировка, която опустоши просветителната инфраструктура и аргументи душевен контузии на хиляди обсадени възпитаници.

На 24 януари се отбелязва шестият Международен ден на образованието, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации, само че десетки хиляди възпитаници от Газа не могат да посещават учебни заведения, които лежат в руини.

Ето взор върху това по какъв начин войната се отрази на просветителната инфрас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР