Учениците от над 100 училища в Румъния ще учат в

...
Учениците от над 100 училища в Румъния ще учат в
Коментари Харесай

Над 27 000 заразени ученици в Румъния за седмица

Учениците от над 100 учебни заведения в Румъния ще учат в електронна среда от през днешния ден поради разновидността Омикрон. През последната седмица са се заразили 27 000 деца, а родителите не престават да получават информации за още разболели се възпитаници и преподаватели, оповестява телевизия Диджи 24.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 606
На този декор министърът на образованието Сорин Къмпяну съобщи пред малкия екран, че учебните заведения остават отворени, само че има отзиви, в това число на медицински специалисти, които оспорват правилото за прекосяване към онлайн образование според от степента на претовареност на леглата за коронавирус пациенти в лечебните заведения.

Докато 108 учебни заведения минават от през днешния ден към онлайн образование, първото учебно заведение, което бе затворено поради огромен брой инфектирани - колежът " Йон Лука Караджале " в столицата, ще се върне след няколко дни към присъствени занятия. Директорката на колежа Андрея Бондя обаче се притеснява, че това няма да продължи дълго.

Разпространението на разновидността Омикрон е извънредно огромно, най-много измежду децата, отбелязва Диджи 24.

Лекарят за интензивна терапия Раду Цинку споделя, че не вижда никаква връзка сред степента на претовареност на леглата за коронавирус пациенти и учебните заведения.

" Един положителен случай в един учебен колектив ще съобщи на близо 70-80 % от класа вируса SARS-CoV-2. Каква връзка имат тук леглата в интензивните отделения? ", пита лекарят и дефинира този принцип като " най-голямата нелепост в здравната политика по отношение на запазването на учебните заведения отворени ".

Министърът на образованието Сорин Къмпяну съобщи нощес пред Диджи 24, че критериите за затваряне на учебните заведения се изготвят от министерството на опазването на здравето. Министърът се притеснява, че предстоят две доста сложни седмици за всички, освен от позиция на образователните заведения.

Към момента в Румъния се ползва предписание, съгласно което учебните заведения в даден окръг минават към образование в електронна среда при 75 % претовареност на леглата за коронавирус пациенти.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 606  Доц. Любомира Николаева-Гломб: “Омикрон ” печели борбата с човечеството, тъй като заобикаля имунитета Доц. Любомира Николаева-Гломб: “Омикрон ” печели борбата с човечеството, тъй като заобикаля имунитета  Хиляди чехи излязоха по улиците против ограничения на държавното управление против коронавирус Хиляди чехи излязоха по улиците против ограничения на държавното управление против коронавирус  Бразилия записва 134 175 нови случая на COVID-19 Бразилия записва 134 175 нови случая на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР