Учениците от начален етап няма да бъдат включени в графиците

...
Учениците от начален етап няма да бъдат включени в графиците
Коментари Харесай

Ще въртят ли малките ученици след тестването? Има условие

Учениците от начален стадий няма да бъдат включени в графиците за ротация, в случай че малчуганите са тествани два пъти седмично. Това излиза наяве от заповед на просветния министър акад. Николай Денков.

Според заповедта на здравния министър, в случай че в дадена община заболеваемостта за последните 14 дни е сред 250 и 500 на 100 000 население, то половината паралелки в школата там би трябвало да преминат към отдалечено образование.

Така, да вземем за пример в обещано учебно заведение за една календарна седмица вкъщи могат да учат прогимназистите и половината деца от 4-и клас, а присъствено от 1-и до 3-и и останалите четвъртокласници. След това те би трябвало да се сменят и по този начин и най-малките ще се наложи да бъдат онлайн.

Образователният министър дава опция за начален стадий да не се ползва ротация и да не се включват при изчисляването на % на паралелките за ротация, в случай че децата се тестват два пъти седмично или са преболедували.

За да учи присъствено даден клас, то най-малко 50% от родителите би трябвало да са дали единодушието си за скрининга. Учителите също би трябвало да са имунизирани, преболедували или да си вършат тест.

Така, в случай че малчуганите от начален стадий в едно главно учебно заведение се тестват, то в графика за ротация ще бъдат включени единствено прогимназистите. Паралелките 5,6 и 7-и клас ще се редуват на половина да учат в класната стая или от у дома през календарна седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР