Учениците, които са изкарали задължителните държавни карантини заради COVID-19, изостават

...
Учениците, които са изкарали задължителните държавни карантини заради COVID-19, изостават
Коментари Харесай

Учениците под карантина са 3 месеца назад с материала

Учениците, които са изкарали наложителните държавни карантини поради COVID-19, изостават с три месеца от материала, настояват английски учители, представени от Би Би Си. Според изследването най-засегнати са момчетата и по-бедните деца.

Британската Национална фондация за просветителни изследвания е разпитала 3000 шефове и учители от към 2200 учебни заведения на територията на Англия. Данните сочат, че съгласно 98% от учителите децата изостават приблизително с три месеца поради държавните карантини по време на пандемията, съобщи bTV. 21% от учителите настояват, че момчетата са доста по-назад от девойките, а дупката в знанията на небогати и богати възпитаници се е нараснала с 46%.

От фондацията сигнализират, че наваксването на изгубения материал наподобява съвсем невероятно на този стадий. Училищата в Шотландия отвориха порти на 11 август, а в Северна Ирландия децата се върнаха по класните стаи предходната седмица. Учебните заведения в Англия и Уелс се приготвят за старта на образователната година тази седмица. Въпреки това посещаемостта на учебните заведения е спаднала – едвам 56% от всички възпитаници са посещавали часове поради терзания по отношение на новия ковид. Проучването открива също, че 44% от всички възпитаници имат потребност от съществено наваксване на образователния материал с помощ от учителите.

Преди дни бяха оповестени здравните правила, съгласно които би трябвало да стартира образователната година на Острова. Директори и учители подлагаха на критика решенията на държавното управление. Един от най-големите проблеми е неналичието на опция при неприсъствено образование. Според учителите 28% от децата нямат достъп до компютър в домовете си, което значи, че те ще изостанат още повече в знанията си спрямо тези, които могат да минат на домашна форма на образование. Друг огромен проблем, пред който са изправени образователните заведения във Англия е неналичието на средства, с които да бъдат закупени машини за разчистване и стерилизация, както и наемането на повече личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР