Учениците, които по здравословни или други уважителни причини не могат

...
Учениците, които по здравословни или други уважителни причини не могат
Коментари Харесай

МОН: Хронично болните ученици могат да учат онлайн до 30 дни

Учениците, които по здравословни или други уважителни аргументи не могат да вървят на учебно заведение присъствено след края на изключителната епидемиологична конюнктура, имат право още 30 образователни дни да се образоват онлайн.

Те би трябвало да подадат заявление до шефа, съпроводено с медицински или различен документ, който аргументира отсъствията, оповестяват от МОН.

Здравословните аргументи, заради които не може да се върви на учебно заведение, би трябвало да са свързани със здравето на самия възпитаник. Документите, удостоверяващи други уважителни аргументи, се одобряват по преценка на шефа за всеки съответен случай.

Друго наложително изискване за образование от разстояние е и децата, и учителите да разполагат с техниката, нужна за онлайн занятия.

До на следващия ден, в това число, когато изтича срокът на изключителната епидемиологична конюнктура, с позволение на шеф или на шеф на Регионално ръководство на образованието по здравословни или други уважителни аргументи в електронна среда учат 1934 възпитаници.

От през вчерашния ден за присъствено образование в учебните заведения в цялата страна към този момент не се изисква документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или отрицателен лабораторен тест за COVID-19. Прекратено е и проучването за вируса.

МОН разполага с още 5,1 млн. неизползвани антигенни теста за COVID-19. Те са с дълъг период на валидност и ще бъдат непокътнати в запас при положение на нова епидемиологична вълна през есента на 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР