Ученици от Търговищв събират средства за Австралия. "Средства за справяне

...
Ученици от Търговищв събират средства за Австралия. "Средства за справяне
Коментари Харесай

Ученици от Търговище събират средства за Австралия

Ученици от Търговищв събират средства за Австралия.
"Средства за справяне с вредите от пожарите в Австралия събират възпитаници от Търговище. Възпитаните на Първо СОУ "Св. Седмочисленици " провеждат дарителска акция, посредством която желаят да оказват помощ на потърпевшите от пожарите ", заяви Анета Милева, учител по български език и литература.
Младите хора са записали малко видео, с което приканват своите другари да дарят, въпреки и дребна сума, за възобновяване на вредите. В посланието им се споделя:
"Повече от месец сме очевидци на ужаса от вилнеещите огньове и не желаеме да останем безучастни към трагичните събития. Затова призоваваме всички наши другари, учители, родители и съученици да дарят дребни суми, с които да подкрепят самодейността. Събраните средства ще изпратим посредством Червения кръст ".
Младите хора - посланици на Екологичен потенциал, изясняват че вършат това, тъй като е значимо хората да са съпричастни. Според тя е нужно да се осъзнаят аргументите за бедствието и да се ангажират хората с решаването на световните екологични проблеми.
"Ние сме поколението, което може да избави планетата от идната екологична злополука. Онзи, който избави и една единствена душа, избавя света ", уверени са учениците.
Кутиите за дарения са сложени на входа на учебното заведение и във фоайето по естествени науки на третия етаж. Инициативата е част от Greentivity - огромен план, по който работят младшите посланици на Екологичен потенциал.
"Крайната им цел е живот в един по-зелен и по-добър свят ", добавя Милева - старши дипломат на Екологичен потенциал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР