Ученици от СУ Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица участваха в

...
Ученици от СУ Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица участваха в
Коментари Харесай

Учители и ученици от Горна Оряховица участваха в работна среща в Швеция

Ученици от СУ „ Георги Измирлиев “ в Горна Оряховица участваха в работна среща по план по Еразъм + „The innovative European fusion of „ Information, Communication and Technology “ and „ Green Energy “, хазаин на която беше учебното заведение „ Mikael Elias teoretiska Gymnasium ” в град Карлскрона, Швеция.

Траяна Стоянова от XI „ б “ клас, Александра Атанасова от XI „ а “ клас и Мартина Милева от XII „ а “ клас, с началник Виолета Кожухарова, преподавател по испански и британски език в учебното заведение, взеха интензивно присъединяване във всички действия по време на наситената и забавна петдневна аудиенция. Това беше четвъртата поредна среща по този план на сътрудниците от България, Белгия, Франция, Испания, Германия и Швеция.

Първите два дни девойки на прелестен британски език показаха България, района, родния град и обичаното учебно заведение с авансово готови от тях презентации; образоваха присъстващите възпитаници и учители по какъв начин да употребяват Twitter и Snapchat посредством направени от тях самите видеоуроци и извършения.

Учителите обсъждаха просветителните системи на всяка страна – член на плана. Въпреки разликите по някои съществени критерии – финансиране, образователна стратегия, организация на образователното време, разнообразни способи за справяне с провинилите се възпитаници, учителите доближиха до общия извод, че всяка просветителна система е ориентирана към основаване на най-хубавите условия за обучение и обгрижване на всеки възпитаник, без значение от възрастта им.

Посетените обекти, свързани с преработването, производството на зелена сила, екологични ферми за животни и растителни култури, както и лекциите в Института по технологии, обогатиха знанията им в региона на „ зелената “ сила и мотивираха участниците да търсят способи да ползват на процедура получените познания в бъдеще и да ги осъществят в действителния живот.
На идната среща през април 2018 година във Франция, на учениците им следва да показват своите визии, по какъв начин да стане учебното заведение „ по-зелено ” и екологично.

Участието в полемиките и семинарите на британски език, като работен и общуването с връстниците и на испански език, усъвършенства отзивчивите умения на девойки и за следващ път потвърди нуждата от проучването на непознати езици, което е едно от преимуществата на СУ „ Георги Измирлиев “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР