Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки

...
Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки
Коментари Харесай

Съдебен процес срещу инфлацията проведоха ученици от Гимназията по строителство и архитектура в Монтана

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки „ Проф. арх. Стефан Стефанов “в Монтана устроиха правосъден развой против инфлацията.

Заседанието по образователното „ дело “бе извършено в урок по стопанска система от 10 б клас с учител Наталия Петрова. След като се срещнаха с главните стопански индикатори за измерването на националния артикул и разискваха понятията „ брутен народен артикул “и „ БВП “ учениците навлязоха и в същността на инфлацията като развой на непрекъснато повишаване на цените и понижаване на покупателната дарба на парите и отражението й върху стопанската система и жителите. „ Съдът “ изслуша „ очевидците “ на обвиняването, измежду които бяха „ Г-н Без приход “ – възрастен човек, останал без задоволително средства за храна, медикаменти, дарове за внуците и обичаното му бинго.

Горчиви прекарвания пред „ магистратите “ изложи и и „ Професор Не мога да се оправя “, който като се изключи че изнемогва поради стопената си заплата, се оплака, и че не доближават средства за прехрана на колежа. За съществени загуби заради растежа на инфлацията показа и „ Г-н Конгломерат “ – производител на пластмасови и текстилни произведения.Въпреки отбраната на „ Госпожица Инфлация “от нейните свидетели„ Господин Паралия “ и Господин Имотен “, които описаха за покупкина скъпи коли на заеми облаги от повишена стойност на парцели, правосъдните заседатели и съдът признаха Инфлацията за отговорна и я осъдиха на „ 20 месеца строга парична политика “. „ Урокът и методът на преподавателката и учениците към него бяха доста забавни. Вярвам, че такива занятия оказват помощ освен за асимилиране научебната материя, само че и за създаване на публичната адаптивност и пазарно мислене измежду младежите “, съобщи директорката на ПГСАКН Красимира Каменова.

На „ делото “ участваха и основния преподавател Илияна Младенова и класната ръководителка на 10 б клас Йонка Маркова. Учениците от 10 б клас наПГАСКНГ „ Проф. арх. Стефан Стефанов “ вземат участие в Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, която се организира и през тази образователна година от Окръжен съд - Монтана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР