Ученици от пети и шести клас от Средно училище Гео

...
Ученици от пети и шести клас от Средно училище Гео
Коментари Харесай

Варненски ученици от СУ Гео Милев ще прекарат пролетната ваканция в Гуадалахара/Испания/

Ученици от пети и шести клас от Средно учебно заведение „ Гео Милев ” – Варна ще пътуват през пролетната почивка до Гуадалахара- Испания.

Те са на работен продан в испанско учебно заведение от 31.03.2019 година до 7.04.2019 година В обмена вземат участие по шест възпитаници от България, Италия и Унгария, а техни домакини ще бъдат 18 техни връстници от испанското учебно заведение.

В продължение на седмица децата ще посещават здания, обекти и места свързани с римската история. Всекидневно те ще извършват разнообразни задания по избрана тематика. Учениците ще посетят и столицата на Испания- Мадрид, както и родния град на създателя на „ Дон Кихот ”- Мигел де Сервантес, който се намира покрай Гуадалахара.

Домакините са подготвили богата и натоварена стратегия за своите посетители, които са участници в план по стратегия ”Еразъм+ ”. Координатор и създател на плана е екип от СУ „ Гео Милев ”.

Основната концепция е да се следят, търсят и проучват общите римски корени на европейската история като основа на актуалната европейска просвета.

Учениците имат задача да се срещнат и изследват обектите на културното завещание от римската ера във всяка страна. През двегодишния интервал на плана учениците работят в платформата eTwinning и обменят резултатите от своята работа и проучвания там. Работният език е британски.

Това е втората група, която пътува по плана. През м.ноември 2018 година възпитаници от България, Испания и Унгария гостуваха на свои връстници в Рим- Италия. Третата среща е в Унгария.

България ще бъде хазаин през м. април 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР