Ученици от Началното училище Св.св. Кирил и Методий в Ямбол

...
Ученици от Началното училище Св.св. Кирил и Методий в Ямбол
Коментари Харесай

Добрият пример: Деца от Ямбол дариха над 1000 лв. за паметник на Левски в града

Ученици от Началното учебно заведение " Св.св. Кирил и Методий " в Ямбол подариха 1008 лв. за построяването на монумент на Васил Левски в града.

" Средствата са събрани по време на коледния базар в учебното заведение с ръчно направени от децата сувенири. Преди базара, с самостоятелни начинания на втори и четвърти класове, са събрани и дарени още 265 лв. ", заяви учебният шеф Нина Койчева.

По думите ѝ децата с огромно неспокойствие и подготвеност са взели участие в акцията, а сувенирите са изкупени за ден. " В учебното заведение приготвят втори благотворителен базар със същата идея, който ще се състои в дните преди 19 февруари, когато се означават 149 години от гибелта на Апостола на свободата. Това е един прегледен урок по родолюбие, отвън тези в образователните часове ", разяснява шефът.

Общоградската акция за незабравим знак на Апостола в Ямбол стартира интензивно през предходната година. Първоначалната концепция е от 2014 година, на гражданското съдружие " Левски-Дяконът ", а през 2019-а Общинският съвет утвърждава построяването на паметника.

До момента са събрани близо 23 700 лв. от жители, компании и институции, демонстрира информация с донорите на интернет страницата на общината. Отделно от тези средства за паметника, общинските съветници се отхвърлиха от свои заплати в общ размер на 30 000 лева

Проведеният от локалната администрация конкурс за абстрактен план дефинира паметникът да е с обща височина 3.5 метра на двете елементи - бюст и фундамент от метал и камък. Мястото на монумента ще е на централната пешеходна ул. " Георги Раковски ", настрана от постройката на общината, реши в края на предходната година профилирана комисия от архитекти, художници и проектанти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР