Ученици от IV А клас от Начално училище Димитър Благоев“

...
Ученици от IV А клас от Начално училище Димитър Благоев“
Коментари Харесай

Ученици от Стара Загора използваха термография за улавяне на топлинните потоци в училището им

Ученици от IV А клас от Начално учебно заведение „ Димитър Благоев “ в гр. Стара Загора използваха термография за хващане на топлинните потоци в учебното заведение им. Това се случи на 6 март 2018 година по време на открит урок от просветителната програмата на EVN България „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология “.

Откритият урок беше на тематика „ Къщата на бъдещето “ като на децата беше показана информация за рационално потребление на силата в дома.

Експерти от EVN България срещнаха децата с опциите за разкриване на енергийните загуби посредством снимане с термографска камера. Децата се срещнаха с изгодите за това за всяко домакинство, както със фотоси от термографската камера. Oткритият урок е във връзка рождения ден на самодейността като децата получиха дребни дарове.

Термографско снимане, което се предлага от EVN България, демонстрира къде тъкмо изтича топлинната сила в дома и офиса. Подходящото време за нейното осъществяване са зимните месеци от ноември до март, когато външните температури са ниски и благодарение на инфрачервена камера невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в цветове.

Гости на децата за открития урок бяха представители на община Стара Загора и Регионално ръководство на образованието (РУО) Стара Загора.

Провеждането на открити занимания е част от дългогодишната самодейност на EVN България, утвърдена от МОН. Програмата „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология “ се организира за 9-та поредна образователна година и е ориентирана към възпитаници от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. За 2017/18 година тя се организира в общо 57 учебни заведения в Югоизточна България за над 12 000 възпитаници.

Повече информация за самодейността на EVN България „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология “:

https://www.facebook.com/IviEncho
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР