Ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия Интелект представиха свои предложения за

...
Ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия Интелект представиха свои предложения за
Коментари Харесай

Ученици представиха свои предложения за Плевен на среща с местната власт

Ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия „ Интелект ” показаха свои оферти за Плевен на среща с локалната власт. Тийнейджърите са участници в плана " Бъди деен - от теб зависи смяната ", създаден от Сдружение " Рицари без ризница " по стратегия „ Еразъм + ”. Те имаха опцията да беседват с кмета на Общината Георг Спартански и с ръководителя на Общинския съвет Мартин Митев, заместител - ръководителя на локалния парламент Петя Василева и ръководителя на непрекъснатата комисия по " Стопанска политика и превоз “ Христослав Михайлов. В срещата участваха и Стефан Милев - заместител - кмет с сектор „ Проекти и филантропични действия ” и Йордан Грижов - ръководител на Комисията по юношески действия, спорт и туризъм.

Разговорът стартира с показване на хрумвания от страна на учениците за поощряване на разговора сред локалната власт и младежите. Сред направените оферти са:

Активно включване на младите в публичния живот на града посредством основаване на Консултативен съвет по младежка политика;

Създаване на инстаграм профил на Община Плевен, в който да участват анкети, запитвания и опция за изпращане на известия с идеи;

Организиране на Отворени дни и семинари, на които представители на локалната власт да показват по какъв начин действат органите на локалното самоуправление;

Провеждане на юношески начинания взаимно с Общината.

„ Ще бъде потребно да се чува нашето мнение за това какви дефекти и плюсове виждаме ние в нашия град и какви хрумвания имаме за премахване на тези дефекти “, споделиха на срещата младежите. Изказано бе и мнение, че доста младежи не познават добре работата на локалната власт и метода на взимане на решения на общинско равнище. В тази връзка бе направено и предложение за практическа устременост на образованието посредством регулярно наличие на учащи в локалната администрация.

В отговор на показаните оферти кметът Георг Спартански и с ръководителят на Общинския съвет Мартин Митев обявиха своята безапелационна поддръжка за младежките самодейност в Плевен. Те заявиха, че вратите на локалната власт постоянно са били и ще бъдат отворени за диалози и срещи, и че всяка добра концепция, инициирана от младежи, ще бъде подкрепена. Посочено бе също, че всяка календарна година Общинският съвет на Плевен приема Календар за младежките действия на Общината и гласоподава финансиране за осъществяване на поредност юношески начинания.

„ Харесва ми, че имате хрумвания и визия за Плевен, че сте инициативни и желаете да извършите нещо положително за града “, уточни и Петя Василева.

На финала на срещата и учащи, и представители на локалната администрация показаха обща позиция, че младежките действия в Плевен са ниша, която има голям капацитет за развиване при положително партньорство и съдействие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР