Учените най-накрая разшифроваха чудноватото поведение на мозъчните клетки - и

...
Учените най-накрая разшифроваха чудноватото поведение на мозъчните клетки - и
Коментари Харесай

Сензационно! Създадоха изкуствени мозъчни клетки

Учените най-сетне разшифроваха чудноватото държание на мозъчните кафези - и го пресъздадоха в дребни компютърни чипове.

Малките неврони биха могли да трансформират метода, по който построяваме медицински устройства, тъй като те възпроизвеждат здравословна биологична интензивност, само че изискват единствено една милиардна част от силата, нужна на микропроцесорите, оповестяват от университета в Бат.

Невроните работят сходно на електрическите вериги в тялото, само че държанието им е по-малко предвидимо - изключително когато става въпрос за разбор на връзката сред входните и изходните им електрически импулси. Но тези нови изкуствени мозъчни кафези сполучливо имитират държанието на неврони на плъхове от два характерни района на мозъка, сочат изследвания, оповестени във вторник в Nature Communications.

Досега невроните бяха като черни кутии и ние най-сетне успяхме да отворим една то тях и да надникнем вътре, споделя в изданието физикът от Университета на Бат Ален Ногарет. - Нашата работа трансформира парадигмата, тъй като тя дава постоянен способ за възпроизвеждане на електрическите свойства на действителните неврони в най-дребни елементи.

 Изкуствени мозъчни кафези

Крайната цел е да се употребяват тези неврони за създаване на медицински устройства, които могат по-добре да удовлетворят потребностите на пациента, като по-интелигентен пейсмейкър, който може да дава отговор на нови стресови обстановки и условия към сърцето на индивида - в основата си това ще рече да подобрим устройствата, с цел да бъдат в звук с потребностите на човешкото тяло.

Джулиан Патън, физиолог от университетите в Окланд и Бристол, съобщи в известието, че пресъздаването на биологична интензивност е било вълнуващо, тъй като дава големи благоприятни условия за по-интелигентни медицински устройства, които ще се насочват към персонализирани медицински подходи към редица болести и увреждания.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР