Учените намериха доказателства в подкрепа на хипотезата, че имунната система

...
Учените намериха доказателства в подкрепа на хипотезата, че имунната система
Коментари Харесай

Учени със сензационно разкритие, разбраха причината за една от най-страшните болести!

Учените откриха доказателства в поддръжка на хипотезата, че имунната система на тялото играе основна роля за развиването на заболяването на Паркинсон, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Въпреки че за момента не е ясно дали откритието разказва първичната причина или просто дава изложение на спомагателен фактор, който утежнява заболяването вместо да я предизвиква, то отваря нови направления за ранна диагностика и дава нови благоприятни условия за понижаване на силата на признаците.

И това е забавно: Колитът удря и деца и възрастни - четете още потребни вести на zdrave.to

Болестта на Паркинсон е неврологично положение, което визира повече от 10 милиона души по света. To се характеризира с тремори, скованост и компликации при придвижване. Симптомите са породени главно от загубата на неврони в региона на мозъка, наречена субстанция нигра, която съдържа кафези, които са виновни за производството на веществото допамин. Без ефикасната функционалност на тази област мозъкът не може дейно да филтрира известията си към периферията на тялото и предизвиква разстройства в работата на мускулите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР