Учените казват, че са разработили нов пробив в кръвен тест

...
Учените казват, че са разработили нов пробив в кръвен тест
Коментари Харесай

Революционен кръвен тест предсказва риск от шизофрения, най-добри лечения

Учените споделят, че са създали нов пробив в кръвен тест за шизофрения – хронично мозъчно разстройство, което постоянно включва заблуди, халюцинации и дезорганизирана тирада.

Тестът, показан в четвъртък в Molecular Psychiatry, се споделя, че прави оценка риска на обещано лице от развиване на шизофрения и разпознава най-ефективното лекуване за него посредством анализиране на биомаркери в кръвта му.

„ Шизофренията е сложна за диагностициране, изключително на ранен стадий, и намирането на вярното лекуване на хората през цялото време е доста значимо “, сподели в изказване д-р Александър Никулеску, старши създател на изследването на Медицинския факултет на университета в Индиана.

„ Психозата нормално се демонстрира в млада зрелост – най-хубавият интервал от живота “, продължи Никулеску. „ Стресът и опиатите, в това число марихуаната, са ускоряващи фактори на фона на генетична накърнимост. Ако не се управлява, психозата води до струпване на биологични вреди, обществени вреди и психически вреди. “

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР