Ученик от Лийдс постигна най-високия възможен резултат на теста на

...
Ученик от Лийдс постигна най-високия възможен резултат на теста на
Коментари Харесай

Малък ГЕНИЙ: 11-годишен ученик с по-високо IQ от ХОКИНГ и АЙНЩАЙН

Ученик от Лийдс реализира най-високия вероятен резултат на теста на Менса, като победи Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, и отпразнува това със фамилна вечеря.

11-годишният хитрец Юсуф Шах изкара 162 точки - оптималният резултат за младежи под 18 години и един от най-високите проценти измежду всички хора. Смята се, че Хокинг е изкарал 160 точки, а Айнщайн, който в никакъв случай не се е явявал публично на теста, е постигнал същия резултат.



Юсуф споделя, че приятелите му в учебно заведение постоянно му споделят, че е доста интелигентен, и желал да ревизира себе си, като се яви на теста за просветеност. Юсуф е измежду първите един % от хората и не се плаши от това, че е решавал теста в стая, цялостна с възрастни.

Той споделя: " Всички в учебно заведение считат, че съм доста интелигентен, и постоянно съм желал да знам дали съм измежду първите два % от хората, които вземат решение теста. Чувствам се особено да имам подобен документ ”.

Ученикът, който в този момент е в 6-ти клас, се надява да учи математика в Кеймбридж или Оксфорд и споделя, че обича да прави всичко, което подтиква мозъка му. Когато не учи, математикът обича да се занимава със судоку и да реди кубчетата на Рубик.



Той почнал да си играе с кубчетата на Рубик през януари, откакто видял едно от тях в дома на собствен другар, и до края на месеца съумял с лекост да реши кубчета с всякаква компликация.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР