Учени установиха, че ранни симптоми на деменция може да се

...
Учени установиха, че ранни симптоми на деменция може да се
Коментари Харесай

Ранни симптоми на деменция се проявяват до девет години преди диагнозата

Учени откриха, че ранни признаци на деменция може да се проявят до девет години преди диагностициране на болестта, заяви електронното издание на английския в. " Гардиън ".

Тези резултати демонстрират, че в бъдеще ще е допустимо скрийнингът при хората от рискови групи да помогне за подбора на пациенти, които да се облагодетелстват от лекарска интервенция или за идентифициране на пациенти, подобаващи за проби на нови лечения.

Изследователи от университета Кембридж разгласиха резултатите от изследването си в профилираното издание " Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association ", написа Българска телеграфна агенция. Д-р Ричард Оукли, асоцииран шеф по проучванията в Дружеството за лекуване на Алцхаймер, дефинира резултатите като значими и означи, че " за някои хора, които ще развият заболяването, проблемите с паметта и мисленето може да стартират до девет години преди слагане на диагнозата ".

" Когато преглеждахме историите на болестта на пациентите стана ясно, че те демонстрират когнитивни ограничавания няколко години преди признаците им да станат задоволително явни, с цел да бъде сложена диагноза ", сподели водещият създател на проучването Нол Свадивудхипонг.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР