Учени създадоха тест за извънземни микроби“, за да видят какъв

...
Учени създадоха тест за извънземни микроби“, за да видят какъв
Коментари Харесай

Тестват „извънземни микроби“ за имунен отговор на Земята

Учени сътвориха тест за „ извънземни микроби “, с цел да видят какъв ще бъде нашият имунен отговор тук на Земята. Безобидният тестов материал е изработен от двойки аминокиселини, известни като пептиди. Изследователи от университети в Съединени американски щати тестваха нови двойки, които са открити на астероиди.

В рамките на екзобиологията учените изследват дали животът от Земята е виновен за следите от аминокиселини, които са открити върху обекти, които влизат в нашата атмосфера. Ако не, може ли Земята да е натрупала градивните детайли на това, което се е трансформирало в най-ранните форми на живот от преминаващи астероиди или първоначални конфликти?

Това е един от огромните въпроси пред откривателите, само че това изследване свежда теорията до неща, които може да станат на Земята.

„ Като умствен опит се зачудихме какво би се случило, в случай че бъдем изложени на микроорганизъм, който е бил извлечен от друга планета или луна, където животът се е развил “, споделя професорът по биология от Университета на Ексетър, Нийл Гоу.

Изводите на отчета са забележителни и даже стряскащи още в заглавието му: „ Отслабеният имунен отговор на синтетичните екзопептиди могат да провокират евентуален риск за биологична сигурност при извличането на екзо-микроорганизми. “ В него откривателите настояват, че вероятността да приемем някакъв тип екзо-микроби от насрещни метеорити, напълно не е дребна.

Сега, когато специалистите разпознават и други източници на вода и други поддържащи живота хранителни субстанции в нашата слънчева система, ние се сблъскваме с опцията да срещнем някакъв тип микроорганизъм, който е задоволително покрай нашата физиология, с цел да ни навреди, само че задоволително надалеч от познатите ни микроби с цел да може да бъде дейно избягван.

В опита учените са взели група от 20 аминокиселини и са ги комбинирали в двойки, наречени пептиди. Тяхната цел е била да имитират „ хипотетични протеинови антигени “, тъй че нездравословните сътрудници да са основани на изграждащи протеини блокове, а не да са примерно вируси или бактерии. И с цел да създадат това, те излизат отвън по този начин наречените „ канонични пептиди “ – тези, които откриваме на Земята и които се комбинират постоянно, тъй че да вършат нови пептиди.

„ Тествахме имунния отговор на Т-клетките на имунната система на бозайници по отношение на протеинови антигени, които включват необикновените аминокиселини изовалин и α-аминоизобутирова аминокиселина. Тези аминокиселини са били открити в огромно количество от въглеродни астероиди, само че са извънредно редки в протеомите на земните организми “, изясняват учените.

Резултатите не били обещаващи:

„ Нашите разбори, основани на отговорите на CD8 + Т кафези на тези екзопептиди, демонстрират, че антигенното разединение, преработката и последващото Т активиране на клетките към този момент са настъпили, само че са по-малко ефикасни от отговора на контролните пептиди, на които липсват тези аминокиселини. Следователно ние спекулираме, че срещата на хипотетичните екзомикроорганизми с необикновен антигенен репертоар може да съставлява имунологичен риск за галактическите задачи, целящи да извлекат евентуално биотични проби от екзопланети и луни. „

Изследователите имат вяра, че тази работа не съставлява действителна опасност в действително време, само че предизвестяват, че астронавтите, приближаващи се към нови среди, където може да има антигени – протеинови или други, би трябвало да възнамеряват и практикуват извънредно деликатно дейностите си, защото се трансформира средата в която работят, като това важи и когато влязат още веднъж в Земната атмосфера след задача.

Първата стъпка може да бъде създаването на строги дезактиванти, които могат да изчистят костюми и кораби от всички материали въз основата на аминокиселини, с изключение на тези, които астронавтите са взели за проба и са предпазени в лабораторна среда.

В умозаключение, учените настояват, че посредством опита те са разкрили, че „ новите “ аминокиселини са предизвикателство за имунната ни система.

Изследването може да помогне на галактическите стратегии да създадат проекти за отбягване на биологично замърсяване.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР