Учени съобщиха пред изданието Ню сайънтист, че след изследване на

...
Учени съобщиха пред изданието Ню сайънтист, че след изследване на
Коментари Харесай

Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

Учени оповестиха пред изданието Ню сайънтист, че след проучване на Торинската плащеница са открили, че Христос е бил разпнат с ръцете нагоре, а не настрана.

Според специалистите класическото показване на Христовото разпятие не е правилно, макар че църквата от години показва Исус, разпънат с ръцете хоризонтално на кръста.

Учените настояват, че гибелта на Исус е била по-жестока, защото римляните са измъчвали жертвите си като са заковавали ръцете им над главите.

 Христос

Позата е доста мъчителна, тъй като затруднява дишането и по този метод човек умира от задушаване.

Международният екип, които е изследвал Торинската плащеница, е уверен, че жертвата, която е лежала в нея, е била разпъната с ръцете нагоре.

Отпечатъците, които са снети от плащеницата, не наподобяват на обичайното разпятие.

Торинската плащеница е един от най-популярните артефакти, свързани с Христовото Възкресение. По нея ясно си личат след от кръв и рани, поради което се счита, че в нея е бил завит Исус, откакто е свален от кръста.

" Ако плащеницата е фалшификат, тя е доста забавно произведение на изкуството и на човешката досетливост " - сподели Матео Борини от ливърпулския университет Джон Мур.

Учени съумяха да потвърдят, че различен откъс, доказващ живота и делото на Исус Христос – папирус, в който се споделя, че Исус е имал жена, не е е подправен.

 Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

Папирусът беше показан на научна конференция през 2012 година, а Ватикана го разгласи за неуместен, макар че показваше любопитни детайлности от живота на първите християни.

Познат като Евангелие на брачната половинка на Исус, фрагментът беше проучен от разнообразни университети и се потвърди, че той е написан през към IV век след Христа.

Папирусът е съвременник на Евангелието на Йоан и показва хрумвания, които са в прорез с каноните на Новия завет.

Фрагментът се смята за доказателство, че Исус е имал брачна половинка, а текстът в него обяснява какво е било мястото на християнските дами в брака и църквата.

" Исус им сподели: Моята жена... " е фразата върху папируса, която провокира бурните реакции на доста християни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР