Учени разработиха биосензор с размерите на смартфон, който може да

...
Учени разработиха биосензор с размерите на смартфон, който може да
Коментари Харесай

Този миниатюрен уред извършва едновременно 32 различни анализа на кръвта

Учени създадоха биосензор с размерите на смарт телефон, който може да прави три дузини разнообразни кръвни проучвания по едно и също време. Системата употребява молекули, кафези или биохимични реакции като биомаркери на заболяването.

Принципът на деяние на новата тестова система е напълно елементарен – тя употребява реакцията на електрически ток. Например, избран електрически ток протича от точка А до точка Б. Различните патогени провокират разнообразни електрически капацитети, тъй че токът ще варира. За да усилят чувствителността, учените употребяват златни наночастици, които концентрират или локализират заряда, като по този метод усилват сигнала.

В допълнение към точността и простотата на диагнозата, учените желаят да разширят нейните благоприятни условия. В новия биосензор те са обезпечили 32 входни кафези за осъществяване на няколко разнообразни теста по едно и също време, оповестява уебсайтът на Центъра „ Хелмхолц “ в Дрезден-Розендорф.

Системата употребява молекули, кафези или биохимични реакции като биомаркери на заболяването

Учените показват правилото на деяние на образеца на интерлевкин-6. Това е молекула, чиято централизация се трансформира според от съществуването в организма на настинка или да вземем за пример на рак.

„ Различните болести и техните стадии дават друга клинична картина, тъй че интерлевкин-6 е доста осведомителен като биомаркер “, споделят създателите.

В бъдеще учените възнамеряват да употребяват другите биомаркери за оценка на успеваемостта на лекуването на рака, на тежестта на респираторните инфекции, както и за диагностициране и прогнозиране на затрудненията на други болести. Засега стадият на тестване и създаване на разнообразни диагностични сюжети към момента продължава.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР