Учени разработиха 10-минутен универсален тест за рак, пише Гардиън. Тестът

...
Учени разработиха 10-минутен универсален тест за рак, пише Гардиън. Тестът
Коментари Харесай

Учени разработиха 10-минутен универсален тест за рак

Учени създадоха 10-минутен повсеместен тест за рак, написа " Гардиън ".

Тестът може да засече следи от болестта в кръвта на пациента. Евтиният и елементарен тест употребява течност, която трансформира цвета си и демонстрира наличието на злокачествени кафези на всички места в тялото. Резултатите излизат за под 10 минути.

Тестът към момента е във фаза създаване. Но това е коренно нов метод при постоянни прегледи с опростена процедура за лекарите.

" Голямо преимущество на тази техника е, че това е доста на ниска цена и извънредно просто да се направи, тъй че можете да го приемете в клиниката много елементарно ", разгласи Лаура Караскоса, откривател от Университета на Куинсланд.

Изследването е с сензитивност към 90% , което значи, че ще открива към 90 от 100 случая на рак. Ще служи като първичен обзор за рак . След позитивни резултати лекарите ще създадат по-обстойни прегледи.

Изследването става допустимо, откакто екип от университета разкрил, че ДНК със злокачествени кафези и обикновено ДНК се означават по-различен метод върху железни повърхности . Това им е разрешило да разработят тест, който разграничава здравите кафези от раковите.

Сега учените организират клинични тествания с пациенти с разнообразни типове рак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР