Учени разкриха основен фактор, който причинява безсъние, и начина то

...
Учени разкриха основен фактор, който причинява безсъние, и начина то
Коментари Харесай

Учени разкриха как да преборим безсънието

Учени разкриха главен фактор, който предизвиква бодърствуване, и метода то да бъде преборено. Проучването е направено от специалисти, работещи в Северозападния университет в Чикаго, Съединени американски щати.

В него са взели присъединяване повече от 800 души на възраст от 60 до 100 години. Невролозите са стигнали до извода, че хората с цели в живота спят по-добре, написа списание Sleep Science and Practice.

Поставените цели и ясни задания влияят удобно на хората, и назад – тези без воля и предпочитание да реализират избрани висоти в живота си са по-склонни към бодърствуване.

Учените са безапелационни, че съществуването на цели е ефикасен метод да се отървем от проблемите със съня. Когато знаем, че на идващия ден би трябвало да осъществим значима задача, то ще заспим по-лесно, показват те.

Авторите на изследването поучават също по този начин хората, които имат проблем със съня, да не се хранят щедро преди лягане, както и да заобикалят гледането на телевизия късно вечер.

Кофеинът, алкохолът и никотинът също въздействат отрицателно на човешки организъм. Друг потребен съвет към хората, имащи проблеми със съня, е да стават и лягат в един и същи час.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР