Учени предупреждават, че известният вече астероид Апофис увеличава скоростта си

...
Учени предупреждават, че известният вече астероид Апофис увеличава скоростта си
Коментари Харесай

Смъртоносен астероид лети с пълна сила към Земята

Учени предизвестяват, че известният към този момент метеорит Апофис усилва скоростта си на напредване по посока на Земята и може да се блъсне в планетата ни след 48 години, написа в. " Дейли мейл ".

Астрономи от университета на Хавай потвърдиха, че Апофис форсира придвижването си в резултат на радиация, която му работи като тласкач.

Според калкулации на американски експерти от май предходната година, Апофис се очакваше да приближи Земята през 2029 година. По-рано се считаше, че той ще се приближи до Земята през 2036 година. Вероятността да се блъсне в планетата бе избрана на едно на четири милиона.

Учените от университета на Хавай считат, че е евентуално метеоритът да се блъсне в Земята на 12 април 2068 година и съгласно тях ударът ще провокира злополука. Апофис е с дължина над триста метра и силата на удара ще се равнява на детонация на 880 милиона тона тринитротолуол.

Астероидът беше открит на 19 юни 2004 година от астрономи от Националната обсерватория Кит Пийк в Аризона, Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР