Учени предлагат опаковките на месо, подобно на тези на цигарите,

...
Учени предлагат опаковките на месо, подобно на тези на цигарите,
Коментари Харесай

Учени предлагат засрамващи стикери върху опаковките на месо

Учени оферират опаковките на месо, сходно на тези на цигарите, да станат източник на позор за купувачите, заяви уеб сайтът на " Дейли мейл ".

Участници в научно изследване са следили опаковки, представящи страданието, което провокира човек с потреблението на месо. Резултатът е бил възприятие на позор.

Подобен способ се употребява при опаковките на цигари.

Учените от университета в Делфт, Нидерландия, са открили, че потребителите са по-малко склонни да купуват артикули, чиято опаковка провокира отрицателни страсти. Изследването е оповестено във " Фууд Куолити енд Преферънс ". Според създателите на проучването посланията върху опаковките за месо биха могли да гласят: " С яденето на месо се унищожава Амазонската екваториална гора! ", " Карате животните да страдат! ", " Ядейки месо, увеличавате риска от сърдечно заболяване! ".

В извършен опит 161 доброволци са получили опаковки на пакет пилешки гърди. Един от пакетите е имал така наречен засрамващ стикер - фотография на пилета в клетка и надпис " Яденето на месо предизвиква страдалчество на животните ".

Резултатите демонстрират, че потребителите са по-малко склонни да употребяват месо в сходни опаковки.

При втори опит 483 доброволци са получили пакети, измежду които шест разнообразни " засрамващи " опаковки. Според резултата по-въздействащи са персоналните послания, съдържащи местоимението " вие ". Установено е и че посланията, свързани със здравето, са по-малко въздействащи от тези, свързани с болежка и замърсяване на околната среда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР