Учени откриха връзка между нивата на естроген в майчината утроба

...
Учени откриха връзка между нивата на естроген в майчината утроба
Коментари Харесай

Откриха връзка между нивата на естрогена през бременността и аутизма

Учени откриха връзка сред равнищата на естроген в майчината вътрешност и риска от поява на аутизъм при детето.

Популярната научна доктрина твърди, че развиването на аутизма е генетично обусловено. Оказва се, че има фактори на външната среда, които могат да подсилят генетичния резултат, оповестява научното списание Nature, в раздела си Молекулярна психиатрия.

В ново проучване на учените от Кеймбридж била открита връзка сред високите равнища на естроген в утробата на майката и вероятността от развиване на аутизъм при детето.

В рамките на проучването са били оценени мостри на амниотична течност (околоплодни води) на бременни дами за наличие на разнообразни видове естрогени (естрадиол, естрон, естриол). Резултатите посочили, че всички те били повишени при майките, чиито деца са родени с аутизъм.

Учените възнамеряват да изследват какви са аргументите за остатъка на естроген в женския организъм, плацентата или в организма на самото дете. Отговорът на този въпрос открива необятни вероятности към нови методи за лекуване на аутизма.

Естрогенът е женски сексуален хормон, който се синтезира от фоликулите на яйчниците. Със съзряването на фоликула те последователно се натрупват във фоликулната течност. При настъпване на овулация тяхното равнище в кръвта внезапно се повишава - това е по този начин нареченият постовулаторен естрогенен пик, който подтиква половата интензивност и търсенето на полов сътрудник при женските човеци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР