Учени откриха изгубения златен град Луксор, на приблизителна възраст 3400

...
Учени откриха изгубения златен град Луксор, на приблизителна възраст 3400
Коментари Харесай

Археолози използват високи технологии, за да разкрият мистериите на древния египетски град Луксор

Учени откриха изгубения златен град Луксор, на приблизителна възраст 3400 години в Египет, който е издигнат по време на ръководството на Аменхотеп III, само че по-късно е зарязан от еретичния му наследник Ехнатон и съдържа зашеметяващо количество непокътнати остатъци. За да разкрият повече какво ни споделят откритите остатъци от античното населено място, археолозите работят в партньорство с учени от няколко разнообразни области и експерти по цифровизация на археологията и историческото завещание, с цел да могат да сравнят знаците, знаците и посланията, които обособените антични предмети, както и всички отпечатъци и други белези от живота, културата и ръководството по това време, които ни дават. Археолозите са оптимистични, че бързо ще могат да разкрият едни от най-големите въпроси и мистерии на античното населено място, както и да разтълкуват посланията от откритията в него, възползвайки се от актуалните достижения на изкуствения разсъдък, сравняването на изображения и интелигентната обработка на бази данни, които съдържат историческа и археологична информация.

Преди три хиляди и четиристотин години един провокативен древноегипетски крал изоставя името си, религията си и резиденцията си в столицата на кралството в Луксор, сегашен Луксор. Археолозите към този момент са разкрили какво се е случило по-късно: фараонът Ехнатон е построил краткотрайния град Ехетатен, където е управлявал дружно със брачната половинка си Нефертити и прави религиозна промяна на Египет – от политеистична страната се трансформира в монотеистична, като единствения приет по времето на Ехнатон господ е Атон – богът на слънцето. След гибелта му, неговият дребен наследник Тутанкамон става държател на Египет и обръща тил на религиозното и държавно завещание, което оставя татко му, като още веднъж връща политеизма (или многобожието) на територията на страната. Тези относително внезапни и непредвидени религиозни промени не се приветстват изключително удобно от локалното общество на Египет, както излиза наяве от историческите свидетелства от това време, което може да има някаква връзка и с неразкритите секрети към изоставянето на Луксор, които археолозите желаят да разкрият.

Но за какво Ехнатон изоставя Луксор, която е била столица на античен Египет повече от 150 години? Отговорите може да се крият в откриването на индустриалния кралски метрополис в Луксор, който Ехнатон наследява от татко си Аменхотеп III. Находката, наречена „ изгубеният златен град Луксор “, която беше осветена до най-дълбокото равнище на информация, която в миналото сме имали за нея, от учените неотдавна, несъмнено има капацитета да провокира доста възторг, спекулации е несъгласия, колкото е провокирал и продължава да провокира и фараонът дезертьор, който напуща Луксор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР