Учени от Уелс откриха причинителя астмата и вече знаят как

...
Учени от Уелс откриха причинителя астмата и вече знаят как
Коментари Харесай

Откриха лечение на нелечима болест

 Учени от Уелс откриха причинителя астмата и към този момент знаят по какъв начин да го отстраняват. Така до 5 година заболяването ще стане лечима, съобщи Би Би Си, представени от " 24 часа ". Откритието има темперамент на теоретичен пробив. То визира типа кафези, които предизвикват свиване на дихателните пътища при съществуване на дразнители и замърсители. Особено значимо е, че към този момент съществуват медикаменти, които деактивират тези кафези. 

Наричат ги калцилитици и се употребяват за лекуване на заболели от остеопороза. Очаква се в бъдеще астматиците да ги вдишват и да не получават астматични пристъпи. Това на собствен ред ще отстрани и потребността непрекъснато да носят със себе си инхалатор. " Откритието ни е в действителност значимо ", споделя доктор Даниела Рикарди от университета в Кардиф. " Ако потвърдим, че калцилитиците са безвредни при непосредствено впръскване в белия дроб на индивида, до 5 година ще лекуваме заболяването и ще я спрем. "

Астмата е хронична болест, при която се кашля, не доближава въздух и човек усеща мъчително стягане в гръдния панер. С инхалатори положението се облекчава, само че 5% от хората не реагират на тях. Има доста случаи на неочаквана гибел при астматичен припадък. Астмата се предизвиква от инфектиране в дребните алвеоли на белия дроб, които пропущат въздуха при поемане и издишване.

Досега обаче не бе ясно какво я отключва. При опити с мишки и с човешка белодробна тъкан бе открито, че клетъчните рецептори за калций, които наблюдават за промени в околната среда, са претрупани при астматиците. Те възпаляват алвеолите и от това те се свиват. При поемане на калцилицити обаче тези кафези се деактивират и признаците изчезват. Очаква се откритието да повлияе и на лекуването на Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), известна като " заболяването на пушачите ", а също на хроничния бронхит. И двете към този момент са нелечими.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР