Учени от Пенсилванския университет в Харисбърг откриха във вътрешността на

...
Учени от Пенсилванския университет в Харисбърг откриха във вътрешността на
Коментари Харесай

Oткриха доказателства за сблъсък на неизвестен астероид със Земята

Учени от Пенсилванския университет в Харисбърг откриха навътре в фосилизирани мекотели доказателства за конфликт на незнаен метеорит или астероид със Земята, заяви Сайънс алърт, представен от Българска телеграфна агенция.

Били открити десетки стъклени топчета с диаметър няколко милиметра, които съдържат силициев диоксид. Тези " мъниста " се образуват под въздействието на висока температура при вулканична или индустриална активност, както и вследствие на рухване на астероид. Съдържащите стъклените топчета вкаменелости са от групировката Тамиами във Флорида. Те датират отпреди 5 милиона.

Подобни формирания, които се образуват при конфликт с астероид, са известни като микротектити. Ако произходът им се удостовери, това ще значи, че въпросните стъклени топчета са първите открити във Флорида микротектити и първите, които са открити в раковини на фосилизирани мекотели.

Съдържащите " мънистата " фосилизирани мекотели обаче са открити в 4 геоложки пласта, свързани с разнообразни интервали от време. Учените допускат, че допустима причина за това е ерозия на почвата в разстояние на хилядолетия или по едно и също време рухване на няколко огромни астероида на територията на Флорида.

Мениджър Нюз

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР