Учени от Масачузетския университет в Амхърст демонстрираха на теория“ как

...
Учени от Масачузетския университет в Амхърст демонстрираха на теория“ как
Коментари Харесай

Имунитетът от рутинна ваксинация има потенциал да се справи с ракови заболявания

Учени от Масачузетския университет в Амхърст демонстрираха „ на доктрина “ по какъв начин протеинов антиген от ваксина за деца може да бъде доставен в клетките на недоброкачествен израстък, с цел да пренасочи имунната система на тялото против рака, дейно да го отстрани и да предотврати повторната му поява, заяви изданието „ Медикъл експрес “.

Базираната на бактерии вътреклетъчна система за снабдяване на външни субстанции употребява нетоксична форма на салмонела, която отделя лекарство – в този случай антиген на ваксина, откакто навлезе в ракова клетка на корав израстък.

Изследването, извършено в лабораторията „ Форбс “ към Института за приложни науки за живота, цели да сложи началото на способ за справяне с сложни за лекуване ракови болести, в това число рак на черния дроб, метастатични тумори на гърдата и панкреаса.

Масачузетския университет в Амхърст подаде заявление за патент, който ще бъде лицензиран на компания „ Ърнест Фармасютикълс “. Компанията е съоснована от старшия създател на проучването и професор по химическо инженерство Нийл Форбс, Вишну Раман – още един от създателите на изследването, както и биоинженера Неле Ван Десел, който създаде системата за снабдяване на субстанции като постдокторант в лабораторията „ Форбс “. Те възнамеряват да изискат утвърждение от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати, с цел да стартират клинични проби до няколко години.

„ Идеята е, че всеки е имунизиран с един куп неща и в случай че можем да вземем тази имунизация и да я насочим към рака, можем да я използваме, с цел да отстраняваме рака “, изясни проф. Нийл Форбс, старши създател на проучването. „ Но ракът, несъмнено, не демонстрира вирусни молекули на повърхността си. Така че въпросът беше дали можем да вземем молекула вътре в раковата клетка благодарение на салмонела и по-късно да накараме имунната система да нападна тази ракова клетка, като че ли е нахлуващ вирус. “

За да тестват теорията си, учените основават генномодифицирана салмонела, която да достави протеина овалбумин в тумори на панкреаса при мишки, ваксинирани с овалбуминова ваксина. Протеинът прониква в клетките и провокира реакция на Т-клетките против туморните кафези. Терапията почиства 43% от откритите тумори на панкреаса, усилва възможностите за оцеляване и предотвратява повторната поява на тумора, пишат създателите на проучването.

„ Напълно излекувани бяха три от седем мишки с рак на панкреаса “, описа проф. Форбс. „ Наистина сме разчувствани от това, преживяаемостта беше фрапантно удължена. “

След това екипът се опита още веднъж да сътвори тумори на панкреаса при към този момент ваксинираните мишки. „ Нито един от туморите не се е развил, което значи, че мишките са построили имунитет освен към протеина овалбумин, само че и към самия рак “, посочи Форбс. „ Имунната система е схванала, че туморът е имуногенен. “

Преди да могат да стартират клиничните проби, откривателите ще повторят опитите върху други животни и ще преработят вътреклетъчния доставящ вариант салмонела, с цел да обезпечат неговата сигурност за приложимост при хората. Учените целят първо да се оправят с рака на черния дроб, а по-късно и с рака на панкреаса.

„ Това не е просто академично упражнение “, сподели Форбс. „ Наистина се пробвам да създада терапия за битка с рака. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР