Учени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет

...
Учени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет
Коментари Харесай

Зеленчуци, плодове, чай и канела срещу безсънието

Учени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет откриха продуктите, които провокират бодърствуване, заяви MedicalXpress.

Авторите на проучването са анализирали данни на над 50 000 души, които са споделили хранителния си режим. Според учените артикули като захарна, белият самун и оризът подвигат равнището на захарта в кръвта, което е една от аргументите за безсъницата.

„ Когато нивото на захарта в кръвна бързо се подвига, вашият организъм реагира, отделяйки инсулин и в следствие намаляването на равнището на захарта в кръвта може да докара до изхвърлянето на хормони като адреналин и кортизол, които могат да нарушат съня ”, обясниха експертите. Те поучават в хранителния режим да се включат зеленчуци и плодове, които въздействат удобно на съня.

През 2017 година австралийският диетолог Рик Хей дефинира продуктите за добър сън. На първо място са зеленият и белият чай, тъй като съдържащият се в тях L-теанин спомага за усмиряване на нервната система. На второ място е чай от лайка, който прогонва паниката. На трето място е канелата. Нощем хората се разсънват през няколко часа поради съмненията на равнището на захарна в кръвта. Канела спомага да се стабилизира този индикатор, а при болните от диабет даже да го снижи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР