Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червеното

...
Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червеното
Коментари Харесай

Марс ще бъде завладян с помощта на... виното

Учени от Харвардския университет разкриха, че потребната съставна част в аленото вино, ресвератролът, може да помогне на астронавтите при предстоящ полет до Марс, написа изданието "Фронтиърс ин сайколоджи ", представено от Дарик.

Антиоксидантът ресвератрол може да бъде от изгода на астронавтите в задача до Червената планета да избегнат мускулните атрофии при ниска гравитация.

"Когато човек прекара три седмици в Космоса, размерът на мускулите му в колената се редуцира с една трета ", акцентира доктор Мария Мортро. По нейните думи при вярна диета могат да се избегнаттези последици.

Още преди 16 години учените потвърдиха, че с помощта на ресвератрола, който се съдържа също в люспите на гроздето, доста се усилва животът на мушиците дрозофили. Това се изяснява с активирането от тази съставна част на гените, отговарящи за реакцията на клетъчния стрес.

Грузия ще създава вино на Марс

Дискусиите по отношение на изгодите от ресвератрола не престават. В качество на причините "против " се изрича мнението, че при феновете на виното и на гроздето не се следи сходен резултат.

Американка стигна 109 години с чаша вино всеки петък

НАСА възнамерява полет до Марс към 2033 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР