Учени от Австралия се питат все по-често за произхода на

...
Учени от Австралия се питат все по-често за произхода на
Коментари Харесай

Защо подозират, че COVID-19 идва от лаборатория

Учени от Австралия се питат все по-често за произхода на COVID-19 поради „ съвършената му акомодация “ към човешкото тяло, написа Daily Mail, представен от gazeta.ru.

Изследователите проучили какъв брой добре SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, заразява разнообразни животни по света. Открили, че коронавирусът съмнително „ идеално се приспособява “ към инфекцията на хората, което подсказва за изкуствения му генезис, да вземем за пример, от китайска лаборатория.

Според проф. Николай Петровски от Университета Флиндерс, инфекцията се свързва по-добре с човешките кафези, в сравнение с с тези на което и да е животно. Коронавирусът се свързва с молекулата на АСЕ2 благодарение на протеин и колкото по-силно се прикрепи, толкоз по-малка е вероятността той да се измие от тялото. В същото време Петровски се надява да откри в природата животно, което е най-податливо на вируса. Той обаче бил шокиран, когато схванал, че коронавирусът избира хората.

„ Това е нов вирус, който в никакъв случай не е бил в човешкото тяло, само че той има извънредно високо равнище на свързване с човешките рецептори, което е доста изненадващо “, сподели той.

Професорът означи, че той и други учени са имали въпроси по отношение на произхода на ковид: " Дали това е цялостно съвпадане или SARS-CoV-2 е изкуствено основан? "

Подобни подозрения изпитва и чешката молекулярна биоложка и вирусоложка Сона Пекова. „ Времето е ново и не е допустимо да се мисли, че генното инженерство и молекулярната биология се правят единствено от положителни хора “, споделя Пекова в изявление за Lidovky.cz.

" Вирусът се развъжда до 270 пъти по-бързо от стандартния ковид, както към този момент беше разказано в отчет от лаборатория в Ухан, Китай ", споделя пред изданието Сона Пекова. " Той се трансформира под ръцете ви. Естествените изолати не се държат по този метод ", изяснява тя. Този е един от основните й причини да се съмнява, че е произтекъл от лаборатория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР