Учен разкри датата, на която човечеството може да бъде притиснато

...
Учен разкри датата, на която човечеството може да бъде притиснато
Коментари Харесай

 Физик прогнозира преди 60 г. кога ще настъпи краят на човечеството 


Учен разкри датата, на която човечеството може да бъде „ притиснато до гибел “.

Пророчеството на австро-американския физик Хайнц декор Фьорстер е, че можем да се срещнем с нашите основатели единствено след няколко години. Фьорстър, който умря през 2002 година, допусна, че точно пренаселеността ще докара до гибелта на човечеството.


Притеснителното е, че той счита, че датата, на която ще стигнем до евентуалната заплаха, ще бъде 13 ноември 2026 година „ Именно на тази дата N (броят на „ детайлите “ или хората) отива до безконечност и популацията се самоунищожава “, написа той през 1960 година

" Нашите пра-правнуци няма да гладуват. Ще бъдат изстискани до гибел, " споделя той.

Прогнозата му е, че хората в последна сметка ще се развъждат толкоз доста, че запасите от храна на Земята няма да стигнат. Фьорстър акцентира, че датата е по-скоро за илюстративни цели, в сравнение с като същинско отражение на това по кое време цивилизацията ще срещне своя край.

Той е желал прогнозата да бъде общо предизвестие, употребявайки математическа формула, с цел да дефинира по кое време броят на хората в света ще доближи „ безконечност “. „ Тъй като околната среда на индивида става все по-малко повлияна от „ естествените сили “ и от ден на ден и повече от обществените сили, избрани от индивида, той самичък може да поеме надзор над ориста си “, написа той.

Разбира се, прогнозата му е направена преди напредъка в опазването на здравето като необятно наличния надзор на раждаемостта, което значи, че към момента има вяра за човечеството. Има и такива, които въобще не са съгласни с Фьорстър – софтуерният магнат Илон Мъск неведнъж е заявявал, че се притеснява, че човечеството може да изчезне заради прекомерно ниската раждаемост, а не прекомерно високата.

В епизод на подкаста Full Send преди две години, магнатът Neuralink сподели, че счита, че цивилизацията може да изчезне с „ циврене и памперси за възрастни “, в случай че не обърнем нещата. „ Бих споделил, че най-голямата опасност сега е сривът на населението; супер ниската раждаемост “, сподели той. „ Имаме проблем с незадоволителното население. Това, пред което сме изправени, е срив на популацията. Хората нямат визия какъв брой бързо ще стане това. “

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР