Учен, който е част от тайната съветска програма за разработката

...
Учен, който е част от тайната съветска програма за разработката
Коментари Харесай

Учен, разработил „Новичок“, се извини на Навални

Учен, който е част от тайната руска стратегия за създаването на невропаралитичния „ Новичок “ се извини на Алексей Навални, който се възвръща след отравяне, съобщи „ Ал Джазира “.

„ Поднасям откровените си извинения на Навални за обстоятелството, че участвах в тази престъпна работа, разработвайки субстанцията, с която бе токсичен “, съобщи в изявление за съветската телевизия „ Дожд “ химикът Вил Мирзаянов, който сега живее в Съединени американски щати.

По-рано този месец лаборатории в Германия, Франция и Швеция стигнаха до извода, че Навални е токсичен с вещество от рода на „ Новичок “. То беше намерено и в бутилка от вода в хотелската му стая в сибирския град Томск, където е бил отседнал преди полета към Москва, по време на който изпадна в безсъзнание на 20 август. Тогава самолетът кацна спешно, с цел да бъде превозен блогърът в болница. Два дни по-късно, по гледище на негови последователи и родственици, бе изместен в немската клиника „ Шарите “.

Състоянието на Алексей Навални продължава да се усъвършенства – към този момент става от леглото си, диша и върви независимо, а когато се възвърне изцяло, възнамерява да се върне назад в Русия. Според Мирзаянов оздравяването ще отнеме „ съвсем година “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР