Учебната година за учениците от цялата страна ще започне въпреки

...
Учебната година за учениците от цялата страна ще започне въпреки
Коментари Харесай

Ремонтите в училищата няма да попречат на учебната година, увери Вълчев

Учебната година за учениците от цялата страна ще стартира макар ремонтите на постройките , които ще продължат и след 15-ти септември.

Това увещание направи министърът на образованието Красимир Вълчев, който организира среща с шефове на учебни заведения в Русенска област, осведоми сътрудник на БНР.

 Само едно столично учебно заведение стартира образователната година с ремонт
Само едно столично учебно заведение стартира образователната година с ремонт

Ще се ремонтират и две детски градини

Най-голям е казусът за децата в Кърджали, където се ремонтират постройките на учебни заведения, в които учат 60% от децата . Те ще би трябвало да бъдат трансферирани в други здания, които пък нямат задоволителен потенциал. В Русе също има проблем с разпределянето на учениците на Средно учебно заведение " Христо Ботев ", само че и двата случая няма да се отразят на началото на образователната година и тя ще стартира тържествено, стана ясно от думите на Вълчев.

Просветният министър очерта посоката за развиване на образованието.

Според него сега предизвикателство пред просветителната система е подготовката на деца, които ще бъдат на пазара на труда, където огромна част от сегашните специалности няма да съществуват . Вълчев добави, че би трябвало да приготвят повече деца, които освен употребяват цифрови устройство, а и са оператори на по-сложни машини, цифрови основатели. Министърът добави, че доста разчитат на математическите гимназии.

" Най-важният въпрос е ние да имаме учители по математика, по физика, изобщо по естествени науки ", счита той.

Преди новата образователна година министър Вълчев моли родителите да изпращат децата си в градина и на учебно заведение с доверие в учителя .

" Трябва да възпитаме децата си да почитат учителя ", сподели министърът. Той предложи на преподавателите да положат оптимални старания за взаимоотношение с родителите.

По думите му въвеждането на електронни дневници ще помогне да се построи доверие сред родители и учители . Очаква се към 1000 учебни заведения да вкарат електронни дневници.

Училището би трябвало да възпитава и в приемливост, когато учи децата на разпоредбите на придвижване по пътищата, сподели министърът във връзка нарастването на часовете по пътна сигурност от тази година.

Друг акцент в срещата с шефовете на детски градини и учебни заведения бяха новите моменти в организацията на работа, активността на екипите за обсег на децата в просветителната система, прекосяването към едносменен режим и обновяването на материалната база.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР