Учебната година за първокласниците от бургаското училище Елин Пелин“ започна

...
Учебната година за първокласниците от бургаското училище Елин Пелин“ започна
Коментари Харесай

Децата трябва да настояват родителите си да им слагат колан

Учебната година за първокласниците от бургаското учебно заведение „ Елин Пелин “ стартира с викторина. Тя бе отдадена на методите, по които най-малките поданици на града да се придвижват от вкъщи до учебно заведение и в други направления, свързани с новите им отговорности.
По този метод Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас отбелязва Европейската седмица на подвижността. В самодейността се включват и чиновници от бранш „ Пътна полиция “, Сдружение „ SOS – ПТП “ и Инспектор „ Хитами “,които по наличен метод ще покажат на децата по какъв начин да пресичат улиците, да карат безвредно колела, да упорстват родителите да им поставят колан, когато пътуват в автомобил.
В спортните надпревари на тематика сигурност ще се включат и от детска градина „ Звездица-Зорница “, учебните заведения „ Антон Страшимиров " и „ Михаил Лъкатник. Всяка самодейност е съпроводена от лекция и викторина, от които децата научават разпоредбите, които би трябвало да съблюдават на пътя.
Европейската седмица на подвижността е отдадена на устойчивата градска подвижност и е подкрепена от Европейската комисия. Началото е обещано през 2002 година, и оттогава въздействието на Европейската седмица на подвижността непрестанно нараства. Тази година тематика на акцията е „ Безопасно вървене и колоездене “, а мотото „ Върви с нас! “. Различните прояви насочат обръщение, да се върви пешком и да се кара велосипед, с цел да бъде за по-добър животът на всички, които живеят в градовете.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР