Учебен автомобил BMW 330i xDrive е доставен в рамките на програма

...
Учебен автомобил BMW 330i xDrive е доставен в
рамките на програма
Коментари Харесай

BMW Group и Бова Кар предоставят ново BMW Серия 3 и диагностична апаратура за обучителни цели на ПГМЕЕ Бургас

Учебен автомобил BMW 330i xDrive е доставен в рамките на стратегия на BMW Group за повишаване на практическата подготовка на възпитаници от профилирани учебни заведения. Новият автомобил предопределен за учебни практики ще бъде изложен в една от залите на механо-техникума, дружно с диагностична инсталация и преносим компютър, чрез които учениците ще могат да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват.

Учениците на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) Бургас към този момент имат опция да се обучават благодарение на образователен автомобил BMW 330i xDrive доставен в границите на стратегия на BMW Group за повишение на практическата подготовка на възпитаници от специализирани училища. Програмата на BMW обезпечава новия автомобил предопределен за учебни практики, който ще бъде изложен в една от залите на механо-техникума, дружно с диагностична инсталация и преносим компютър, с които учениците ще могат да симулират неточности в системата и да се научат да ги отстраняват. Транспортът на автомобила, диагностичната инсталация и компютърът са подаяние от Бова Кар, BMW дилър в Бургас.

Учебният автомобил е BMW 330i xDrive Седан от актуалната моделна генерация. Той е оборудван с най-модерните технологии и многобройни спомагателни варианти, включително М състезателен пакет. Двигателят е последно потомство TVDI технология (директно впръскване на горивото, променливи етапи на газо-разпределението, променлив ход на клапана и Twin-scroll технология) като дава отговор на най-високите условия на стандарта за вредни излъчвания Euro 6. Интелигентната система на задвижване на четирите колела xDrive разрешава на автомобила да разпределя задвижващата мощ в зависимост от пътната конюнктура. BMW Серия 3 разполага със спортна автоматична скоростна осемстепенна кутия с алтернатива за превключване от волана.

Допълнителното съоръжение на Серия 3 включва Head-up екран с висока резолюция. Той изобразява настоящата скорост, указания на навигационната система, ограниченията за скоростта, възбраните за изпреварване, описите с телефонни номера, както и предупредителните указания на асистиращите системи. Пакетът Connected Professional предлага най-високо ниво на съгласуваност в класа. Навигацията винаги има информация за актуалния трафик в действително време и своевременно информира за тапи, алтернативни маршрути или сектори в ремонт.

Асистентът при паркиране маневрира автомобила изцяло автоматизирано в паркоместа, ситуирани паралелно или перпендикулярно по отношение на пътното платно, като може автоматизирано да потегли от надлъжни паркоместа. Също по този начин, моделът е оборудван с Reverse assistant, който запаметява последните 50 метра преди паркиране, за да може при потребност да възпроизведе движенията на автомобила на заден ход. Озвучителната система е Harmon/Kardon с 16 високоговорителя, които осигуряват изпълващ пространството, балансиран звук на всички места. Адаптивните BMW лазерни светлини осветяват пътя на до 530 метра, което е близо два пъти повече в сравнение с това на конвенционалните фарове. Услугата Concierge Service е постоянно на разположение при пътешестване. Лично, денонощно, в страната и в чужбина, 365 дни в годината.

Асистентът за шофиране Professional включва активен надзор на скоростта с функция Stop&Go в това число предизвестие при опасност от конфликт със спирачна функция, може да поддържа желаната скорост до 210 км/ч, както и настроената дистанция до движещия се отпред автомобил. Също по този начин до 210 км/ч е на разположение и Асистентът за завиване и водене в лентата включително подпомагане в тесни сектори. Remote Software Upgrade постоянно поддържа софтуера на автомобила на най-актуалното равнище или съвсем елементарно „ over the air “ получава нови функции или усъвършенствания на актуалните функции.

ПГМЕЕ е второто профилирано учебно заведение в България, което е утвърдено за присъединяване в програмата, след ПГТЕ „ Хенри Форд “ в София. Обща стойност на дарението е над 145 000 лева

Бова Кар поддържа специализираните училища в област Бургас и по този начин допринася за повишение равнището на практически умения на учениците от средните профилирани учебни заведения. Прякото подпомагане усилва шансовете за реализация на учениците и е добър подход, който спомага за придобиване на реален опит в промишлеността. Традиционно Бова Кар дава на специализираните училища по автотранспорт както автомобилни елементи с напречен прорез, така и функциониращи съставни елементи като например мотори, гума с джанта, скоростна кутия, диференциали, фарове и голям брой елементи от интериора и екстриора, които се употребяват в учебния процес.

Началото на взаимната работа на Бова Кар и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) в Бургас стартира преди две години. Тогава учениците на механо-техникума за пръв път имат опция да се учат от най-добрите експерти в сферата, а именно от техниците и инженерите в Бова Кар. Учениците стартират стаж в Бова Кар след рекомендация от преподавател, като прекарват две седмици от лятото си в образование. Резултатите сочат, че след стажа в Бова Кар, представянето на учениците значително се усъвършенства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР