Участващите в срещата на Мрежата на прокурорите и еквивалентни институции

...
Участващите в срещата на Мрежата на прокурорите и еквивалентни институции
Коментари Харесай

Прокурори осъдиха руската агресия в Украйна

Участващите в срещата на Мрежата на прокурорите и еквивалентни институции към висшите съдилища на страните членки на Европейския съюз - NADAL подписаха мнение, с което остро осъждат съветската експанзия в Украйна и осъществените закононарушения в резултат на военните дейности. От българска страна мнението бе подписано от заместника на основния прокурор Десислава Пиронева . Това оповестиха от прокуратурата у нас

Членовете на NADAL приканват за преустановяване на войната и възобновяване на мира чрез способите на дипломацията. Те се ангажират да окажат правна помощ, според своите пълномощия, на своите украински сътрудници по отношение на воденото следствие на военни закононарушения и събирането на съотносими доказателства. 

След извършено гласоподаване прокуратурата на Малта бе определена за председателстваща 14-ата Годишна среща на Мрежата NADAL през идната година. За подготовката тя ще бъде подпомагана от прокуратурите на Австрия, Люксембург, Франция, Италия, Испания и България.

Преди няколко дни тазгодишната среща на NADAL бе откритa от основния прокурор на Австрия проф. Франц Пльохл, ръководителя на Върховния съд на Австрия Елизабет Ловрек, федералния министър на правораздаването Алма Задич и президента на Международната асоциация на прокурорите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР