Участниците във втория европейски форум за регулиране на водните услуги

...
Участниците във втория европейски форум за регулиране на водните услуги
Коментари Харесай

Недостигът на вода поради сушата вече е сериозен проблем в Европа

Участниците във втория европейски конгрес за контролиране на водните услуги (EFRWS) са разискали задачите на Зелената договорка на Европейски Съюз във водния бранш и по какъв начин националните регулаторни органи и съответните принадлежности могат да поддържат тяхното реализиране.

Вторият EFRWS, който се организира под патронажа на Европейската комисия, е сложил акцент върху екологичната резистентност, нововъведенията и неотложната нужда да се подсигурява цялостно сходство със законодателството на Европейски Съюз за водите.

Експертите подчертаха, че

законодателството за водите на Европейски Съюз е доста друго

от това за другите браншове, като да вземем за пример енергетиката. Причините за това са две. На първо място, раздробяването на ВиК услугите е естествена последица от териториалността на водоизточниците и това основава по-голяма компликация при основаването на междусистемни връзки (дори в границите на географските граници на всяка страна има обилни вътрешни различия). На второ място, липсва дефиниране на общи и споделени правила за развиване на система от правила и обмисляне на услуги и вложения.

Недостигът на вода заради сушата към този момент е сериозен проблем в Европа, означиха лекторите на форума. Следователно,

устойчивото ръководство на водите би трябвало да се трансформира в общ приоритет

в целия Европейски съюз.

WAREG, мрежата на европейските регулатори в бранша на питейната вода и отпадъчните води, е обработила данните на Европейската организация по околна среда EEA, като ги заключи за страните от Европейски Съюз, включени в нейната мрежа, и страните отвън нея. Анализът демонстрира, че съотношението сред броя на жителите с услуга, която не е в сходство със законодателството на Европейски Съюз, и жителите, които вместо това се възползват от съответни стандарти за обслужване, е доста понижено от 2014 до 2018 година.

Общо бе мнението на участниците във Втория конгрес, че националните регулаторни органи имат централна роля при определянето на тласъци и наказания за мениджърите при правене на ефикасни и ефикасни капиталови проекти.

Управлението на водите има високи разноски

и регулаторите поддържат салдото сред потребностите на системата и въздействието върху потребителите в сходство с правилата „ цялостно възобновяване на разноските “ и „ замърсителят заплаща “. Тези въпроси в огромна степен са свързани със зеления преход, идващото Европейски Съюз потомство и изборите, направени в цяла Европа във водния бранш.

Поради тази причина, регулаторните органи на 31 европейски и неевропейски страни взеха решение да обсъдят проблемите на околната среда и верния баланс сред потребностите на потребителите, обществената досегаемост, индустриалните нововъведения и ефикасните разноски.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР