Участието в управлението е шанс за БСП. Убеден съм, че

...
Участието в управлението е шанс за БСП. Убеден съм, че
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Успехът на БСП в управлението е успех за България

" Участието в ръководството е късмет за Българска социалистическа партия. Убеден съм, че нямаме право да го пропущаме, само че знам, че нямаме право и на неточност. "

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Димитър Данчев и заместник-министър на стопанската система и промишлеността, пред Конгреса на Българска социалистическа партия, оповестиха от Позитано 20.

По неговите думи в този момент е времето това, което Българска социалистическа партия е говорила и отстоявала толкоз години във и отвън Народното събрание, да го осъществя, да направи смяната и да възвърне страната. Данчев е уверен, че макар разликите сред четирите партии, обединението стъпва на здрава основа, тъй като е обединена към визията за единство на национални цели и цели.

" Ние можем най-сетне да върнем контролните функционалности на страната, да върнем държавността и да дадем късмет на младите образовани българи да се развиват свободно и със самочувствието, че са същински европейци ", акцентира Димитър Данчев.

" Българите отредиха Българска социалистическа партия да е единствената лява партия в Народното събрание и в изпълнителната власт. Именно Българска социалистическа партия отстоява левите хрумвания и със своите политики пази обществените ползи на хората. Още с първите си дейности представителите на партията в изпълнителната власт демонстрират, че се оправят добре с тази задача и се изправиха самоуверено против произвола на монополите, в отбрана на потребителите, против бедността и в поддръжка на дребния и междинния бизнес при продължаваща Ковид пандемия. Освен това към този момент е явно, че Българска социалистическа партия е факторът с опит и внася непоклатимост в ръководството ", съобщи още социалистът.

Според него параметрите в проектобюджета за 2022 година ще разрешат на близо 15-те % работещи небогати у нас да вземат глътка въздух. " Най-накрая явно имаме болшинство, което да отстои концепцията за безвъзмездни детски градини. Оптимистични са и плануваните средства за българските общини. За пръв път от доста време насам на кметовете няма да им се постанова да зависят само от волята на премиера ", уточни Данчев.

Димитър Данчев разяснява, че България има най-ниските налози в Европейски Съюз, постоянна фискална система, ниско равнище на държавния дълг и по тази причина би трябвало да има огромен инвеститорски интерес към страната ни, само че уви, вложенията са малко и понижават от ден на ден. По неговите думи причина номер 1 по тази причина е корупцията, това е терзанието на всички огромни вложители и то блокира влизането им в България. Данчев даде образци с нагласени или инхаус публични поръчки, предплатени заплащания без планове и покритие, противозаконни и некачествени поправки на язовири.

" Всичко това ще бъде прекъснато и ние ще потвърдим, че за Българска социалистическа партия и нейните представители в изпълнителната власт, ръководството е идея за бъдещето на нашите деца, а не форма на облагодетелстване и опция за корист ", безапелационен бе заместител икономическия министър.

" Давам си сметка, че посочените въпроси са комплицирани, не са по силите на един министър и не могат да бъдат елементарна лична задача, а могат да бъдат решени единствено когато са обща цел на цялата партия и когато всеки партиен член с поддръжката си, със знанието и опита си способства за смяната. Затова разчитаме на поддръжката на всеки един партиен член, тъй като партията за мен не са единствено хората в изпълнителната власт. Партията е организъм, който с всичките си органи би трябвало да преследва една цел. Успехът на Българска социалистическа партия в ръководството е триумф за България ", приключи Димитър Данчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР